AI XIV-lea
CONGRES NAȚIONAL DE PEDIATRIE
„Prezent și viitor în Pediatria practică”

11-14 septembrie 2019, Cluj-Napoca

Informații generale

Locul desfăşurării

Grand Hotel Napoca
Adresă: Strada Octavian Goga 1, Cluj-Napoca 400698, România

Secretariatul în timpul congresului

Pe perioda desfăşurării congresului, secretariatul organizatoric va fi amplasat la parterul hotelului Napoca

Program:
miercuri 11 septembrie 2019: 12:00 – 18:30
joi 12 septembrie 2019: 08:00 - 19:00
vineri 13 septembrie 2019: 08:00 - 19:30
sâmbătă 14 septembrie 2019: 08:00 - 15:00

Ecuson

Purtarea ecusonului este obligatorie pe tot parcursul congresului pentru a permite accesul în sălile de lucrări, în zona expoziţională precum şi la ceremonia de deschidere şi recepţia de bun venit.

Limba oficială

Limba oficială este limba română. Lucrările invitaților străini vor fi susținute în limba engleză. Nu se asigură traducere.

Programul ştiinţific

Programul în săli va fi respectat cu stricteţe. Rugăm vorbitorii să se limiteze strict la timpul alocat. După expirarea timpului alocat unei prezentări, aceasta va fi întreruptă automat din sistemul informatic.

Creditare EMC

Participanţii la cel de-al XIV-lea Congres Național de Pediatrie, cu participare internațională, vor primi un certificat de participare aprobat de Colegiul Medicilor și credite EMC. Colegiul Medicilor din România a creditat al XIV-lea Congres Național de Pediatrie cu 22 de credite EMC. Conform Deciziei 12/2018 a CMR, intrată în vigoare în 21 august 2018, primesc certificat de participare la congres și puncte EMC (educație medicală continuă) numai medicii primari, specialiști și rezidenți care dețin număr CUIM (cod unic de identificare al medicului) adică, sunt membri ai CMR (Colegiul Medicilor din România). Tabelul cu participanții la congres se trimite la CMR (Colegiul Medicilor din România) pentru validarea punctelor pentru fiecare participant. Acesta conține următoarele date: nume, prenume, specialitate, grad profesional, localitate și cod unic de identificare a medicului (CUIM).

Eliberarea certificatelor de participare și a certificatelor cu credite EMC

Participantii vor primi 2 certificate: un certificat de participate și un certificat cu credite EMC. Certificatele de participare vor fi eliberate în timpul congresului. Certificatele cu credite EMC se eliberează după data de 1 octombrie 2019, doar ONLINE. Participanții își pot descărca certificatele cu credite EMC începând cu data de 1 octombrie 2019, completând pe site-ul congresului codul de pe ecuson. Certificatul se generază automat și va cuprinde numărul de credite corespunzător numărului de ore de participare la congres. Participanții sunt rugați să își scaneze zilnic ecusoanele atât la intrarea cât și la ieșirea din săli pentru a beneficia de numărul maxim de credite EMC.

Certificatele cu credite EMC NU SE VOR ELIBERA celor care au achitat taxa de participare, dar nu s-au validat / nu au participat la congres. Taxa achitată nu va fi rambursată.

IMPORTANT: este necesar să scanați ecusonul la intrarea și la ieșirea din sală pentru a obține numărul maxim de credite EMC și să păstrați/fotografiați ecusonul. Codul de pe ecuson va fi utilizat pentru eliberarea certificatelor cu credite EMC.

Pentru eliberarea diplomelor, accesați secțiunea specială de pe site-ul congresului. După completarea cu codul de pe ecuson, se generează certificatul cu credite EMC în formatul acceptat de CMR. Certificatul se poate stoca electronic, salva pe dispozitivele dumneavoastră sau se poate imprima în format A4 landscape (orizontal).

Creditele CME vor fi acordate în funcție de punctajul obținut de fiecare participant, prin măsurarea timpului efectiv de ședere în săli. Participanții sunt rugați să scaneze ecusoanele la intrarea și la ieșirea din sală, pentru a-și asigura punctajul corespunzător prezenței.

Sălile de congres

Sălile de conferințe sunt dotate cu ecran, videoproiector, computer pentru prezentări şi instalaţie de sonorizare. Asistenţa şi suportul tehnic vor fi asigurate de către tehnicienii aflaţi în fiecare sală.

Prezentările congresului

IMPORTANT
1. Vă rugăm să respectați timpul acordat prezentării. După expirarea timpului alocat prezentarea va fi întreruptă automat din sistemul informatic.
2. Posterele aprobate vor fi susținute obligatoriu în timpul congresului.
Comunicare orală: expunere de 8 minute a lucrării în format .ppt sau .pptx, urmată de 2 minute de discuții. Prezentare e-poster: Toate posterele din acest an vor fi prezentate sub formă de e-postere. Numai rezumatele autorilor înregistrați vor fi incluse în programul final. Durata prezentării unui e-poster este de 6 minute, urmate de 2 minute de discuții.

USB-ul cu rezumate

Toate rezumatele acceptate sunt incluse în volumul de rezumate, care se găsește în geanta congresului, în variantă electronică.

Expoziţia

În imediata apropiere a sălilor de conferinţă va fi organizată o expoziţie de echipamente tehnice, produse farmaceutice şi de literatură de specialitate. Expoziţia poate fi vizitată în acelaşi interval orar cu programul congresului.

Activităţi sociale

Pentru participanţii la cel de-al XIV-lea Congres Național de Pediatrie, cu participare internațională, se vor organiza următoarele activităţi sociale:
Joi, 12 Septembrie 2019
18:25 – 19:00 Ceremonia de deschidere – Sala Atena
19:00 – 20:30 Recepţie de bun venit organizată cu sprijinul Nutricia – Restaurante hotel

Vineri, 13 Septembrie 2019
20:30 Cina colegială - Grand Hotel Italia. Organizată cu sprijinul SunWave Pharma
Taxă înscriere: 50 RON

Înscrierea la cină şi plata acesteia se vor efectua și la secretariatul congresului în zilele de miercuri, 11 septembrie orele 9:00 – 18:00 şi joi, 12 septembrie orele 9:00 – 16:00. Acceptarea participării se va face în limita locurilor disponibile după principiul primul venit - primul servit.

Telefoane mobile

Telefoanele mobile vor fi ţinute închise în sălile de conferințe şi în sala posterelor.

Daune / Pierderi / Accidente

Societatea Română de Pediatrie şi Romania Travel Plus îşi declină responsabilitatea pentru daune / pierderi / accidente de orice fel, care pot surveni în timpul congresului, pentru participanţi sau persoanele care îi însoţesc. Fiecare participant este responsabil de propria persoană, de bunurile personale şi de eventualele daune pe care le produce. De asemenea, orice cheltuieli angajate la restaurantele hotelurilor sau la mini barul din cameră vor fi suportate integral de către participanţi.

Taxa de participare

Taxele se plătesc în LEI, la cursul BNR din ziua plății. *Taxa de participare include TVA și asigură: participarea la lucrările congresului, mapa congresului, volum de rezumate, participarea la ceremonia de deschidere și welcome cocktail, certificat de participare.
**Înregistrare la data congresului: Nu vor fi distribuite genţi şi materiale de congres.

Înregistrarea participanților

Pentru participarea la eveniment este necesară validarea înregistrării dumneavoastră la secretariatul congresului la începerea evenimentului. Vă rugăm să oferiți datele care vă sunt solicitate la secretariat pentru completarea informațiilor necesare creditării.