AI XIV-lea
CONGRES NAȚIONAL DE PEDIATRIE
„Prezent și viitor în Pediatria practică”

11-14 septembrie 2019, Cluj-Napoca

Rezumate

NOU!
Informații referitoare la acceptarea rezumatelor, și forma de prezentare a acestora au fost publicate pe pagina de profil al utilizatorului care a încarcat respectivele rezumate.
În scurt timp, persoanele care au încarcat rezumatele vor primi, pe adresa de email transmisă la înregistrare, informații legate de modul de pregatire a lucrarilor.

Model ePoster

De aici puteți descărca modelul ce se poate folosi la creerea prezentării. Fisierul se poate deschide cu Microsoft Office PowerPoint.
Descarcă model poster electronic (E-poster) format PPT

Rezumate

Înregistrarea este obligatorie pentru a putea accesa secţiunea rezumate precum şi pentru rezervarea altor servicii (cazare, program social).

Secțiuni pentru rezumate

 • Boli genetice
 • Boli infecțioase în pediatrie
 • Cardiologie pediatrică
 • Chirurgie și ortopedie pediatrică
 • Gastroenterologie și hepatologie pediatrică
 • Alergologie și imunologie pediatrică
 • Endocrinologie, boli de nutriție și metabolism
 • Nefrologie și urologie pediatrică
 • Neonatologie
 • Neurologie, psihiatrie și psihologie pediatrică
 • Hematologie și oncologie pediatrică
 • Pneumologie pediatrică
 • Reumatologie pediatrică
 • Imagistică pediatrică
 • Urgențe și terapie intensivă pediatrică
 • Vaccinologie
 • Varia

Instrucțiuni pentru pregătirea rezumatelor

Rezumatele se vor pregăti în limba română și engleză. Este obligatorie completarea tuturor câmpurilor. Caracterele utilizate vor fi Arial.

Titlul rezumatului trebuie introdus cu majuscule, sistemul preluând exact formatul introdus.

Titlul trebuie sa fie cât mai concis (maximum 100 de caractere incluzând și spațiile), dar suficient de lung pentru a indica tipul studiului. Nu se vor folosi abrevieri în titlu.

Nume autori și coautori: se vor completa câmpurile de autori și coautori în ordinea în care aceștia sunt solicitați în pagina de web respectivă. Se vor introduce atât numele, cât si prenumele complet, fără prescurtări.

Corpul rezumatului va curpinde 5 secțiuni (introducere; obiective; material și metodă; rezultate; concluzii) și nu trebuie să depășească 250 de cuvinte. Sistemul respinge automat rezumatele mai mari. Se vor utiliza caractere font Arial. Nu se vor utiliza figuri, grafice sau tabele în rezumat. Vă rugăm să acordați o atenție deosebită gramaticii, textul fiind preluat așa cum este introdus. Pentru medicamente se vor folosi denumirile comune internaționale; de evitat folosirea denumirilor comerciale ale produselor.

Trimiterea / încărcarea rezumatelor

Rezumatele pot fi trimise numai prin încărcarea acestora online în website-ul congresului: http://www.congrespediatrie2019.ro după înregistrarea la congres a cel puţin unuia dintre autori.
Vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucțiunile din pagina de web, înainte de încărcarea rezumatelor. Pentru a vă loga, trebuie să folosiţi parola primită la înregistrare pe adresa de e-mail declarată în formularul de înregistrare.

Perioada de trimitere a rezumatelor este
15 februarie - 1 iunie 2019 (ora 24:00).

Rezumatele vor fi evaluate de comitetul știinţific.

Comitetul științific îsi rezervă dreptul de a accepta sau respinge lucrările propuse și de a le selecta pe cele acceptate în vederea prezentării sub formă de comunicare orală sau e-poster. Rezultatul evaluării (respinse sau acceptate precum şi forma de acceptare: comunicare orală sau poster a rezumatelor) va fi comunicat prin e-mail autorului corespondent până cel mai târziu la data de 1 iulie 2019.

Forma de prezentare

Comunicare orală: expunere de 8 minute a lucrării în format .ppt, urmată de 2 minute de discuții.
Prezentare e-poster: Toate posterele din acest an vor fi prezentate sub formă de e-postere
Numai rezumatele autorilor înregistrați vor fi incluse în programul final.

Taxele de înregistrare trebuie să fie achitate până cel târziu la data de 20.08.2019, în caz contrar, nu vor fi incluse în caietul de rezumate.

Ce este un e-poster?

E-posterul este un poster în format de prezentare PDF. Prezentările de e-postere vor fi proiectate pe ecran cu plasmă în timpul pauzelor conferinței.
Sistemul de e-postere permite fiecărui delegat să vadă toate prezentările prin e-postere. E-posterul încărcat trebuie să conțină același titlu, ordinea autorilor și detaliile de afiliere ca și rezumatul trimis.
Instrucțiuni de prezentare a posterelor electronice:
Prezentarea va fi vizualizată pe un ecran cu plasmă, împreună cu alte prezentări într-o buclă. Diapozitivele se vor schimba într-o perioadă fixă de timp, dar va permite, de asemenea, o vizualizare interactivă. Toate prezentările E-postere trebuie să fie în raport 16: 9 (aspectul paginii verticale - portrait).
Pentru a vă pregăti prezentarea, utilizați PowerPoint 2013/2010 sau o versiune anterioară, apoi salvați-o ca fișier PDF.

Toate prezentările trebuie să fie trimise secretariatului conferinței până la data de 01.09.2019, folosind acest e-mail: eposter@congrespediatrie2019.ro

Vă rugăm să rețineți: termenul limită de 01.09.2019 este final.

Adăugarea unei prezentări la conferință nu va fi posibilă.